Turizmus

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 16. szombat, Gusztáv

Két taxistársaságot állíttat le a BKK

Turizmus   |   2014, június 23 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) visszavonta a Tele 5 Taxi Hungary Kft. és a Reklámtaxi Kft. előzetes igazolását a pénzügyi feltételek hiánya miatt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) visszavonta a Tele 5 Taxi Hungary Kft. és a Reklámtaxi Kft. előzetes igazolását a pénzügyi feltételek hiánya miatt.

A taxiszolgáltatást közvetítő és a fuvarszervező cégek működési feltételeinek előzetes vizsgálata a BKK feladata, ez kiterjed a szolgáltató pénzügyi megfelelőségének vizsgálatára is – emlékeztetett a BKK közleménye. A Budapesten korábban tevékenykedő 21 fuvarszervező társaság közül 13 kérelmezte az előzetes minősítést, és 11 meg is kapta, köztük a Tele 5 Taxi Hungary Kft. és a MAX TAXI (Reklámtaxi Kft.) is.
A fuvarszervezők által benyújtott 2013. évi mérlegadatok alapján azonban a Tele 5 Taxi Hungary Kft. és a Reklámtaxi Kft. nem felel meg a fővárosi taxirendelet feltételeinek – amely szerint a taxiszolgáltatást szervező cég pénzügyi szempontból akkor megfelelő, ha saját tőkéje eléri az 50 millió forintot - , ezért a BKK 2014. június 19-étől visszavonta az előzetes igazolást. 
A közlekedési központ visszavonja az előzetes igazolásokat azoktól a taxiktól is, amelyek a két érintett vállalkozás szerződéses partnereiként működtek. Ezeknek a járműveknek a pótszemléjét térítésmentesen elvégzik, ha a taxivállalkozás más fuvarszervezővel köt szerződést, és az új fuvarszervező védjegyoltalom alatt álló logóját, szabadjelzőjét felszereli. 

Pásztor György, a Tele 5 Taxi ügyvezető igazgatója a hvg.hu-nak azt mondta: adatokkal tudják igazolni, hogy legalább 53 milliós törzstőkével rendelkeznek. Mint mondta, június 15-én keresték meg őket azzal, hogy mutassák be a tavalyi mérlegüket, amelyben a saját tőke valóban másfél millió forinttal kevesebb volt az előírtnál. Az igazgató ezt azzal magyarázta, hogy december 30-án kapták vissza a korábban együttműködő Rádió Taxitól a telefonszámaikat. A társaság a héten próbálja meg alátámasztani az igazát egy évközi mérleggel, a taxikat emiatt nem hívják vissza az utcáról, és addig is fogadnak hívásokat.

(2014. 06. 23.)

Két taxistársaságot állíttat le a BKK

LEGFRISSEBB
×