Turizmus

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 22. csütörtök, Paulina

Rock-metál koktél a Barba Negrában

Egyenesen Amszterdamból érkezik első budapesti klubkoncertjére a Yellow Claw a Barba Negrába. Ezt követően dupla rock koncertek hasítják a levegőt, egyik este a Lord és a P.Box lép fel, majd Kalapács és a Mobilmánia ad egymás után nagykoncertet. A Wisdom mini-fesztiválján pedig fellép a Delain, a Kobra And The Lotus, illetve az Evergrey.

Október 19-én az elektronikus zene szerelmeseit várja különleges zenei utazásra a Barba Negra. A Prielle Kornélia utcai helyre a világhírű Yellow Claw érkezik. A formáció 2010-ben alakult, majd 2 évvel később első lemezük óriásit robbant, a "Krokobil", "Nooit meer slapen", "Thunder" és a "Last Night Ever" című szerzeményekkel pillanatok alatt a német és belga toplisták élére kerültek. Az évek alatt olyan előadókkal dolgoztak együtt, mint Tyga, Pusha T, Flux Pavilion, Diplo, Cesqeaux, Dj Mustard, San Holo, Tropkillaz, Major Lazer, Wacka Flocka Flame, 2013-ban felléptek a Tomorrowland Fesztiválon, 2015-ben pedig a Szigeten is jártak. A Barba Negrában most egy intimebb hangulatú klubkoncertet adnak Mike Cervello és Fountain Of You társaságában. A Next Level bulikhoz mérten, természetesen a magyar elektronikus zene is jelen lesz; fellépnek a Dublic ikrek, B’Andre, Skrude és Sammie Beats.

Október 21-én a Lord és a P.Box várja a rockereket, október 22-én egymás után ad nagykoncertet a Kalapács és a Mobilmánia, a vendégzenekar a Tales Of Evening lesz. Október 23-án a Barba Negrában tartják a Wisdom hagyományos budapesti mini-fesztiválját: a zenekar ezen az estén ünnepli 15. születésnapját, valamint bemutatja aktuális albumát a 'Rise Of The Wise' című lemezt. Különlegesség, hogy a ’Words Of Wisdom’ album is jubilál, hiszen megjelenésének 10. évfordulóján a korabeli felállás is színpadra lép, azaz Nachladal István énekes, Galambos Zsolt gitáros és Kern Péter dobos. Az idei fesztiválra ismét neves nemzetközi fellépő gárdával készül a zenekar. Fellép a holland Delain, a KISS-vezér Gene Simmons egyik kedvenc új bandája, a Kobra Paige énekesnő vezette kanadai heavy metal csapat, Kobra And The Lotus, és az új stúdióalbummal jelentkező prog metalos svéd Evergrey is. A Wisdom mellett a Delain és az Evergrey is alapos műsorral és új lemezzel érkezik majd.

Újbuda

LEGFRISSEBB
×

Megújult a Bocskai út egy szakasza  

Befejeződött a Bocskai út Karolina út és a Fehérvári út közti szakaszának felújítása. A munkálatok során több mint egy kilométernyi útszakaszt építettek át, megújultak a forgalmi sávok, valamint az út mindkét oldalán a parkolófelületek, a buszsávok és a járdák is.