Turizmus

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. szombat, Géza

Design karácsony az Allee-ban

Öt egyetem művészeti hallgatói álmodtak extravagáns karácsonyfákat az Allee Bevásárlóközpontba advent idejére. Idén a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány számára rendeznek adománygyűjtést az épületben.

Az ország legkreatívabb egyetemi képzésein résztvevő diákok értelmezték újra, fogalmazták meg egyedi karácsonyfájukat az Allee Bevásárlóközpontban. A design alkotások készítői: Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszék, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Pécsi Tudomány Egyetem Művészeti Kar, Nyíregyházi Főiskola Vizuális Kultúra Intézet, Szegedi Tudományegyetem Rajz és Művészettörténet Tanszék.

Advent idején - december 1. és 23. között - karácsonyi kreatívműhelyeken vehetnek részt a gyermekek és felnőttek, ahol művészeti vezetők irányítása mellett készíthetnek minőségi alapanyagokból (kerámia, textil, fa és papír) szép és egyedi ajándékokat. Az egyórás program ingyenes, de online regisztrációhoz kötött. Hétfőtől szerdáig a gyermekeket, csütörtökön és pénteken a felnőtteket várják, hétvégén pedig váltakozva követik egymást az időpontok.

Az Allee Bevásárlóközpont idén a Bohócdoktorok, vagyis a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány számára rendez gyűjtést. A 2000-ben alapított szervezetet Dr. Lala, Balogh László, azaz Lala bohóc vezeti, akit a Magyar Televízióban 1984-ben indult, több éven át futó Cigánykerék című sorozatból ismerhetik akkori és mai gyermekek milliói.

Újbuda

LEGFRISSEBB
×

Kevés a jó telek, túlárazottra pedig nincs igény  

Az elmúlt egy évben rendkívül erős kereslet alakult ki a Budapesten és agglomerációjában fellelhető eladó építési telkek iránt. A vásárlásokat az áfacsökkentés és a CSOK hajtotta. Míg Dél-Pesten, vagy Érden még lehet válogatni az eladó telkekből, addig a Észak-Pesten mérsékelt a kínálat, a XI. kerületben pedig szinte teljesen elfogytak. Ami pedig eladó az irreálisan drága – derül ki a Balla Ingatlanirodák felméréséből.