Turizmus

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. szombat, Géza

BKK: villamossal az Etele térig

Kiírta az „1-es villamos meghosszabbítása az Etele térig” tárgyú uniós finanszírozásból megvalósuló projekt kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárást a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. Az érdeklődők október 12 óta ezen a linken tájékozódhatnak.

Mérföldkőhöz érkezett az „1-es villamos meghosszabbítása az Etele térig” tárgyú uniós finanszírozásból megvalósuló projekt. Ennek keretében az 1-es villamos jelenlegi Hengermalom út – Fehérvári út csomópontban létesített ideiglenes végállomását részben átépítik és a kétvágányú villamospálya mintegy 1,7 kilométerrel lesz hosszabb az Etele tér felé. Új, átszállásmentes kapcsolat jön létre a Kelenföld vasútállomás, a Volán buszpályaudvar, a BKV buszvégállomás és az 1-es villamos között. Az új végállomást az Etele téren alakítják ki, valamint új felszín alatti áramátalakító épül az Etele út és a Fehérvári út kereszteződésében. A beruházás keretében a teljes szakaszon megújul a közvilágítás, új felsővezeték-hálózatot építenek ki, továbbá átépül az egyesített rendszerű csatornahálózat, valamint a gáz- és elektromos hálózaton is dolgoznak majd.

A tényleges kivitelezési munkák leghamarabb 2017. I. negyedévében kezdődhetnek. Az építés több ütemben, a közúti forgalom részleges korlátozása mellett zajlik majd. A projekt tervezett átfutási ideje 13 hónap.

További részletek az alábbi linken: http://www.bkk.hu/fejleszteseink/1esvillamos/

Újbuda

LEGFRISSEBB
×

Kevés a jó telek, túlárazottra pedig nincs igény  

Az elmúlt egy évben rendkívül erős kereslet alakult ki a Budapesten és agglomerációjában fellelhető eladó építési telkek iránt. A vásárlásokat az áfacsökkentés és a CSOK hajtotta. Míg Dél-Pesten, vagy Érden még lehet válogatni az eladó telkekből, addig a Észak-Pesten mérsékelt a kínálat, a XI. kerületben pedig szinte teljesen elfogytak. Ami pedig eladó az irreálisan drága – derül ki a Balla Ingatlanirodák felméréséből.