Turizmus

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 29. szerda, Aguszta

BKK: villamossal az Etele térig

Kiírta az „1-es villamos meghosszabbítása az Etele térig” tárgyú uniós finanszírozásból megvalósuló projekt kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárást a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. Az érdeklődők október 12 óta ezen a linken tájékozódhatnak.

Mérföldkőhöz érkezett az „1-es villamos meghosszabbítása az Etele térig” tárgyú uniós finanszírozásból megvalósuló projekt. Ennek keretében az 1-es villamos jelenlegi Hengermalom út – Fehérvári út csomópontban létesített ideiglenes végállomását részben átépítik és a kétvágányú villamospálya mintegy 1,7 kilométerrel lesz hosszabb az Etele tér felé. Új, átszállásmentes kapcsolat jön létre a Kelenföld vasútállomás, a Volán buszpályaudvar, a BKV buszvégállomás és az 1-es villamos között. Az új végállomást az Etele téren alakítják ki, valamint új felszín alatti áramátalakító épül az Etele út és a Fehérvári út kereszteződésében. A beruházás keretében a teljes szakaszon megújul a közvilágítás, új felsővezeték-hálózatot építenek ki, továbbá átépül az egyesített rendszerű csatornahálózat, valamint a gáz- és elektromos hálózaton is dolgoznak majd.

A tényleges kivitelezési munkák leghamarabb 2017. I. negyedévében kezdődhetnek. Az építés több ütemben, a közúti forgalom részleges korlátozása mellett zajlik majd. A projekt tervezett átfutási ideje 13 hónap.

További részletek az alábbi linken: http://www.bkk.hu/fejleszteseink/1esvillamos/

Újbuda

LEGFRISSEBB
×

Duplázódó lakásárak a 4-es metró vonalán  

A 4-es metrót közel három éve adták át, ami nagy hatással volt és van a metróvonal menti városrészekre. A fejlesztésből a metrómegállók közelében lévő lakástulajdonosok is jelentősen profitáltak Az Otthon Centrum legfrissebb elemzése szerint a metróberuházás egyik legnagyobb nyertese Budán a Móricz Zsigmond körtér – írja a Portfolió.